Ivan Lenders

thumbnail_IMG_0954_hires.jpg

Hallo!

Mijn naam is Ivan Lenders (°1963).

Toen ik op 16-jarige leeftijd tijdens de zomervakantie thuis zat na een knieoperatie, kwam een jongen uit onze buurt me vragen of ik geen zin had om te schaken. Die zomer werd Wim mijn schaakbuddy en heb ik veel partijen gespeeld, veel verloren maar vooral veel bijgeleerd. Omdat ik beter wilde worden, begon ik schaakboeken van Max Euwe te kopen. Ondertussen heb ik een kleine bibliotheek aan schaakboeken verzameld en bestudeer ik nog steeds regelmatig openingen, eindspelen en partijen. In 1980 nam mijn neef mij op een zondag mee naar de schaakclub van Gentbrugge om te snelschaken. Ik werd meteen lid van de club en ging iedere vrijdag en zondag met de fiets van St-Martens-Latem naar Gentbrugge om te schaken. Door partijen te spelen voor het clubkampioenschap werd mijn schaakniveau snel beter en al na een paar maanden kon ik vlot tegen mijn schaakbuddy Wim winnen.

Na mijn studies ben ik in Amerika gaan werken en viel het schaken helemaal stil. Maar na mijn terugkeer in België kreeg ik de smaak terug te pakken. De laatste 10 jaar is Karpov Deinze mijn hoofdclub en heb ik 2x de titel gewonnen.

In de toekomst wil ik mijn passie voor het schaken doorgeven aan anderen en zal ik op zaterdagmorgen les geven aan de Carpofjes in stap 2(+) en 3.


Afdrukken  

Related Articles