Onze activiteiten in beeld

Op deze pagina vind je een weergave van onze activiteiten.
Kruip je graag in je pen, dan kan je ons steeds jouw ervaringen delen voor op deze pagina.
Speel je ook graag eens mee? Via onze kalender vind je onze gereserveerde evenementen terug.

downloaden

"Je zal meer leren van een spel dat je verdiend dan van een spel dat je wint. 
Je zult honderden spellen moeten verliezen vooraleer een goede speler te worden."

-José Paul Capablanca

Debutantencriterium Evergem

Na het groot succes van ons eigen debutantentornooi op 3 maart vond op 30 maart al het debutantentornooi in Evergem plaats.
Maar liefst 9 van onze jeugdspelers namen deel in de leuke editie van MSV waarbij er ook kans gemaakt kon worden op extra prijzen.

Alle uitslagen en foto's zijn op hun pagina terug te vinden.
Vergeet je foto van het 'Chess, we can'-tasje niet op te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

 

 

Jeugdschaaktornooi 't Peerd van Waregem

Op 23 december vond alweer een geslaagde editie van het jeugdschaaktornooi 't Peerd van Waregem plaats.

Een mooi verslag is terug te vinden op hun website, alsook de resultaten: klik.

Nieuwjaarstornooi 14 januari '24

Het nieuwe jaar zetten we in met een tornooitje binnen onze club.
De kinderen waren in de vakantieperiode het schaken nog niet verleerd en kenden een goede start van het nieuwe jaar!

Enkele sfeerbeelden: 

n1.jpg

n3.jpg

n2.jpg

n4.jpg

Klassement stap 1:

Nieuwjaarstornooi_1.png

Klassement stap 2:

Nieuwjaarstornooi_2.png

Klassement stap 3 en stap 4:

Nieuwjaarstornooi_34.png

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Interclub 3 december 2023

Verslag door Olivier Beirnaert 

Voor ronde 5 van de nationale interclub gingen we met Deinze 2 op bezoek bij Rapid Aalter 2. Ook Aalter heeft twee interclubploegen en ook daar krijgen de jeugdspelers de eerste kans om de 4 borden van “ploeg 2” in te nemen. Het leek dus een fijne schaaknamiddag te worden waarin jeugdspelers het eens tegen elkaar konden opnemen in de interclubsetting. Het was dan ook heel jammer dat net dit duel vlak voor de kerstexamens stond ingepland. Heel wat kinderen gaven de voorkeur aan de schoolboeken. Dankzij Joppe, Linde en Arjen viel het voor onze ploeg nog mee & hadden wij enkel nog bord 1 in te vullen. Bij Aalter was het probleem groter, zij moesten drie volwassenen optrommelen. Bovendien hadden ze, met 2008 elo & 1774 elo, niet de eerste de beste aangesproken... Al een geluk dat wij voor ons ontbrekend bord ook konden rekenen op één van onze topspelers, zijnde onze voorzitter zelve!

De opdracht was dus niet eenvoudig, met een gemiddelde elo die 400 punten lager lag dan de tegenstand. Rudy ging echter, zoals het een goede voorzitter betaamt, op bord 1 voorop in de strijd met een goede opening. Ook Joppe ging goed van start, maar kwam daarna wel wat in de problemen. Geen schande natuurlijk tegen een 1774-elo-speler… De tips & tricks van de sympathieke tegenstander in de bespreking achteraf neemt Joppe wel mee voor de volgende rondes. Linde startte gemotiveerd op bord 3 tegen een andere jeugdspeler, maar verloor snel een paard. Ze bleef niettemin nog anderhalf uur vechten, waarna ze toch een mat moest toestaan. Arjen op bord 4 gaf het beste van zichzelf en kon heel lang standhouden, maar moest finaal toch zijn meerdere erkennen. De opmerkelijke quote “twas niet simpel ze, tegen dienen kleinen” achteraf aan de bar van Arjens tegenstander aan diens clubgenoten, beschouwen we wel als een compliment. Bleef enkel nog Rudy over op bord 1 waar hij heel lang gelijke tred kon houden met zijn sterke tegenspeler. We dachten dat er een stunt zat aan te komen, maar na meer dan 3u strijden moest Rudy toch zijn meerdere erkennen. Een pittige namiddag dus in Aalter, maar we onthouden vooral de strijdlust en het doorzettingsvermogen van onze 4 vertegenwoordigers. De volgende ronde is “Deinze 2” bye, dus kijken we al uit naar ronde 7 op 4 februari, thuis tegen Tielt 2.